7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Ceviz aşılama mevsimi başladı

CEVİZ AŞILAMA MEVSİMİ BAŞLADI

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, aşılama mevsiminin başladığı bildirildi.

Adı ve kalitesi dünyaca meşhur Kaman Cevizi'nin aşılama mevsimi havaların ısınmasıyla başladı. Kaman'da büyük örtü altı üreticiliği yapan 5 ve küçük çaplı yetiştiricilik yapan yaklaşık 10'a yakın Kaman Cevizi üreticisi ceviz aşılama işlemlerine başladı.

Kaman cevizinin ünlü türlerinden Kaman-1 ve Kaman-5 ile yabancı çeşitlerden Chandler ve Pedro türü aşılı ceviz üretimi yapılan Kaman'da Dilcikli, Çelik ve Yarma Aşı türleri uygulanarak garantili ve kaliteli Aşılı Ceviz üretimi yapan irili ufaklı işletmelerde bu yıl 30 binden fazla kalem aşılı ceviz üretimi gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaman'da ceviz üretimi ve aşılamasının artık bir sektör haline geldiğini söyleyen Ceviz Üreticisi Arif Göçmen, ilçede gerçekleştirilen tüm aşılı ve çöğür ceviz fidanların ülkemizin tüm bölgelerine uyum sağladığını kaydetti. Göçen, "Havası, iklimi ve toprak özelliği nedeniyle ilçemizde yetiştirilen dünyaca ünlü ceviz çeşitlerimiz ve talep olduğu için üretimine başladığımız yabancı türler artık rahatlıkla yetiştirilmekte. Bilimsel ve teorik bilgisi yüksek olan Kamanlı tüm üreticilerimizle kendileri kazandığı gibi yanlarında çalıştırdıkları birçok kişiye de iş imkanı vermekteler" dedi.

CEVİZ AŞILAMA MEVSİMİ BAŞLADI
CEVİZ AŞILAMA MEVSİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 16:40:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 16:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?