2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ceviz kadınların geçim kaynağı

Kırşehir'in Kaman ilçesinde ceviz üretimi yapan kadın çiftçiler, para kazanmanın yolunun ceviz üretmekten geçtiğini söyledi.

Kabuğu ince içi dolu cevizi ile ünlü Kırşehir'in Kaman ilçesinde, özellikle kadın çiftçilerin, ceviz üretimi yaparak geçimlerini sağlamaları ve para kazanmaları dikkat çekiyor.

Bir sezonda yaklaşık bin 500 ton ceviz mahsulü alınan Kaman'da, ceviz ağaçlarına gösterilen sevgi ve bakım sayesinde, aileler hem geçimlerini sağlıyor hem de yatırım yapabiliyorlar. Kaman'da bu yıl ceviz üretiminin çok iyi olduğunu kaydeden kadın çiftçiler, köylerde yaşayan kadınların da ceviz üretip para kazanmalarını isterken, yetişkin bir ağaçtan yaklaşık 200 kilo ceviz elde edilebildiğini kaydettiler.

Kilosu 10 ila 15 YTL arasında satılan cevizin, ilçede birçok ailenin geçim kaynağı haline geldiğini ifade eden çiftçiler, bir ağaçtan yaklaşık 2 bin YTL para kazandıklarını belirttiler.

Kadınlar, bahçelerinde bulunan ceviz ağaçlarına her gün bakım yapıyorlar.
Diğer yandan, ilçede ağaç sayısı 31 bin 850 iken, Kaman Belediyesi ve Kaman Kaymakamlığı tarafından 'Sevgi Bahçeleri' adı altında yaklaşık 100 bin adet ceviz fidanın ekili olduğu ve bu fidanlarında meyve vermeye başlaması ile ceviz üretimindeki hedefin yaklaşık 5 bin ton olacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 16:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?