8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Cevizin reçeli de yapıldı

CEVİZİN REÇELİ DE YAPILDI

Kaman'ın Savcılı Büyükoba Kasabasında yaşayan geçen yılın Türkiye birincisi olan kadın çiftçi Mediha Ballı, evinde kendi imkanları ile ceviz reçeli yaptı.

Kaman İlçesi Savcılı Büyükoba kasabasında geçen yıl yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında, Türkiye birinciliği kazandıran kadın çiftçilerden Mediha Ballı, evinde ceviz reçeli yapıldı.

Kaman İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarından Sıdıklı Büyükoba kasabası Tarım Danışmanı Derya Duran Gökalp ve Ev Ekonomisti Şölen Arslan'nın öncülüğünde yapılan gösteriye 15 kadın çiftçinin katılımı sağlandı. Bir hafta öncesinden yapılan ön aşamalardan sonra Mediha Ballı'nın evinde ceviz reçeli kaynatılarak gösteriye katılan kadın çiftçilere ikram edildi. Ceviz reçeli yapılış aşamaları ayrıntılı olarak anlatıldı ve gösterildi. Ayrıca ceviz reçeli yapılışı hakkında daha önceden İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan çiftçi mektubu, kadın çiftçilere dağıtıldı.

Ceviz üretiminin çok olması nedeniyle seçilen Sıdıklı Büyükoba kasabasında yapılan ceviz reçeli farklı ve yeni bir tat olarak büyük beğeni kazandı. Ayrıca ilçe merkezinde de çok sayıda ev hanımına ceviz reçeli yapımı anlatılarak doludan zarar gören cevizler değerlendirildi. Kaman cevizinin yanında ceviz ürünlerinin de yapılması olumlu karşılandı.

CEVİZİN REÇELİ DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 15:15:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 15:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?