8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Çevre eğitim aracı Kırşehir'de

ÇEVRE EĞİTİM ARACI KIRŞEHİR'DE

Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan çevre eğitim aracı, Kırşehir'e gelerek vatandaşları bilinçlendirmeye başladı.

Çevre eğitim aracında, öğrenciler, öğretmenler, sanayiciler, yerel yöneticiler, ev hanımları gibi toplumun tüm kesimlerine su tasarrufu, çevrenin korunması, ağaçlandırmanın önemi, orman yangınlarının önlenmesi konularında gerekli eğitimi veriliyor. Programa sabah saatlerinde başlayan İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, yapılan organizasyondan dolayı Çevre ve Orman Bakanlığına teşekkür ederek, suyun öneminden bahsetti. Karaca, insanların aynı suyu, aynı havayı, aynı toprağı ve aynı dünyayı paylaştığını belirterek, "O halde daha sağlıklı ve yaşanabilir dünya için devlet-millet el ele hareket etmeli ve çalışmalıyız. Sadece devlet eliyle bu işler başarılamaz. Her vatandaşımızın yapması gerekenler var. Çalışmalarız bu yönde geliştiriyoruz. Devlet Su İşleri, Meteoroloji, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlükleri son 8 yılda Kırşehir'de devrim niteliğinde işleri bakanlık himayesinde gerçekleştirmiştir" dedi.

Karaca, Kırşehir'de atık suyun bittiğini, katı atık ve depolamanın da hızlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak, "Aşıkpaşa tabiat parkı ve Seyfe gölü ile ilgili çalışmalarla ağaçlandırma faaliyetleri süratli bir şeklide devam ediyor. Son 8 yılda 15 milyon ağaç toprakla buluştu. En kirli 25 il arasından, en temiz iller arasına girdik" şeklinde konuştu.

Karaca katılımcıların tavsiye ve şikayetlerini de dikkate alarak hareket edeceklerini vurgulayarak, "Bu sunum ve eğitimin öncelikle Kırşehir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Herkese mavisi ve yeşili bol bir dünya temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE EĞİTİM ARACI KIRŞEHİR'DE
ÇEVRE EĞİTİM ARACI KIRŞEHİR'DE
ÇEVRE EĞİTİM ARACI KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:28:05
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?