2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Çiçekdağı'na jandarma hizmet binası

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan açıklamada, Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesine Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası yapılacağı bildirildi.

Proje ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Mikail Arslan, "Çiçekdağı İlçesine 13 bin 480 metrekare arsa üzerine, 1437 metrekare inşaat alanı bulunan ve 3 kattan oluşan modern bir İlçe Jandarma Komutanlığı Binası ve tesislerinin yapım projesi hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Çiçekdağ Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası ve Eğitim Tesisleri İnşaatının 2009 yılı içerisinde bitmesi planlanmaktadır. Çiçekdağ Meslek Yüksekokulu arkasındaki eski Belediye Hizmet Binası geçici sureyle Jandarma Hizmet Binası olarak iskan edilmiş olup, yeni yapılacak Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası ve Eğitim Tesisleri bitince taşınma işlemleri başlayacak" dedi.

Jandarma Komutanlığından boşalan binanın Meslek Yüksekokuluna devredilmesi için çalışma başlattıklarını söyleyen Arslan, "Meslek Yüksekokulunun idari hizmetlerini bu binada yapması düşünülmekte. Çiçekdağı ilçesinde yapılacak olan İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının ve tesislerinin ihalesi 4 Ocak 2008 tarihinde yapılmış, ihaleyi kazanan müteahhit firmaya yer teslimi gerçekleştirilmiş olup 2009 yılı içerisinde yapımı bitirilerek hizmete açılacaktır. Proje yaklaşık 800 bin YTL' ye mal olacak" dedi.

Milletvekili Abdullah Çalışkan da jandarma hizmet binasının yapımı ile birlikte jandarmanın emniyet, asayiş ve kamu düzeninin korunması ile ilgili kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getirirken, aynı zamanda halka yardım görevleri kapsamında halk ile Jandarma arasındaki iyi ilişkileri güçlendireceğini belirterek, "Eğitim, kültür, sağlık, çevre gibi temel konularda halka destek olmak, halkın sorunlarının çözülmesine katkı sağlamak maksadıyla; Çiçekdağı ilçemize İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası ve tesisleri yapılmasına karar verilmiştir. Hükümetimizin yapmış olduğu hizmetler kapsamında ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimiz şu an şantiye görünümündedir. Bölge ayrımı yapılmaksızın her ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için ne gerekiyorsa hükümetimiz tarafından yapılmaktadır. Bizler şuna inanıyoruz ki daha kalkınmış ve gelişmiş bir Kırşehir, daha kalkınmış, gelişmiş ve daha huzurlu bir Türkiye demektir" dedi.

Arslan ve Çalışkan, yapımına başlanan projenin Çiçekdağı İlçesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, proje ile ilçede kalkınma yolunda bir adımın daha atıldığını sözlerine eklediler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?