2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Çiçekdağı'nda eğitime destek

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan'ın çalışmaları neticesinde, Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi'ne Anadolu Lisesi yapılacağı bildirildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekillerince Çiçekdağı'nda yapılan toplantı sonrasında, ilçenin ihtiyacı olan anadolu lisesinin yapımı için çalışmalar başladı.

Milletvekili Mikail Arslan, Çiçekdağı İlçesine 16 derslikli Anadolu Lisesi yapım işinin programa alındığını kaydederek, "Çiçekdağı'na genel bütçeden 16 derslikli Milli Eğitim Bakanlığının uygulamış olduğu 2000/07'nolu tip projesi uygulanarak anadolu lisesi yapılacak. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından programa alınmış olan proje, şu an ihale aşamasında. Bununla ilgili Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırlayacağı yaklaşık maliyet, zemin etüt raporu, vaziyet planı, plan kote ve uygulanacak arazi ile ilgili gerekli revizyon çalışmaları hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek. Bu çalışmanın hemen ardından da ihale aşamasına gelinecek" dedi.

İhalesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EFİKAP-4 kapsamında yapılacak lisenin, Çiçekdağı'nda "Şehit Bayram Tekin Lisesi" bahçesine yapılacağını kaydeden Milletvekili Abdullah Çalışkan, Çiçekdağı'na yapılan eğitim yatırımlarının tüm öğrencilere ve Çiçekdağı halkına hayırlı olmasını diledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?