7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Çiftçilere ‘ilaç’ uyarısı

KIRŞEHİR ZİRAAT ODASI'NDAN ÇİFTÇİLERE ‘İLAÇ’ UYARISI

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, Kırşehir'de artan tarla faresi sorununa çözüm için yapılan yanlış ilaç kullanımı konusunda çiftçileri uyardı.

Artan tarla faresine çözüm için yanlış ilaçlama yöntemini kullanıldığını ifade eden Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, "Kırşehir'de çiftçiler, geçtiğimiz hafta yağan kar öncesi artan tarla faresine çözüm için yanlış ilaçlama yöntemi kullanıyor. Zehirli ilaçların fare deliklerinin içine atılması gerekiyor. İlaçların dışarı atılmasıyla birçok canlı ölüyor" dedi.

Ünlü açıklamasında, "Tarla fareleri çiftçilerin en önemli problemlerinden. Çiftçilerimiz ilaçlamada kendilerince yanlış bir yöntem uyguluyor. Ziraat Odası olarak getirdiğimiz tarım ilaçları var. Bu zehirli buğday ilaçlarını Tarım İl Müdürlüğü de getirtiyor. Ama çiftçiler kendi kafasına göre, kendi yöntemine göre kepek ve vanilyanın içine zehirli toz ilacı da katarak ilaçlama yapıyorlar. Ancak yanlış ilaçlama yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Zehirli ilacın kullanımına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Ünlü, "Çiftçiler, farelerin deliklerinin içine atacakları ilacı, deliğin dışına bırakıyor. Bu da bütün canlıları öldürüyor. Tilkiyi, kartalı, yani tarlada doğal ortamında yaşayan bütün canlıları öldürüyor" ifadelerini kullandı.

Doğal dengenin bozulmaması ve korunması için açıklama yapmak ihtiyacı duyduğunu söyleyen Ünlü, "Ben bu nedenle çiftçilerimizi uyarıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 17:10:02
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 19:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?