2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Çin malı çaydanlıklar tehlike saçıyor

Kırşehirli çaydanlık ustası İsmail Topçu, Çin malı çaydanlıkların hurdadan yapıldığı için insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Çin malı çaydanlıkların ucuz olduğunu ancak, atık metallerden yapıldığı için sağlığa zararlı olduğunu söyleyen çaydanlık ustası İsmail Topçu, "Çin malı çaydanlıklar piyasa girdi ve yerli üretimli kaliteli çaydanlıkların satışını etkiledi. Çin malı çaydanlıklar 15-20 YTL'ye satılıyor. Ama, sağlık yönüyle son derece zararlı. Atık metalden yapılıyor ve tamiri dahi mümkün olmuyor" dedi.

Yerli üretim çaydanlıkların daha kaliteli ve sağlıklı olduğunu ileri süren Topçu, "10 yıldır bu mesleğin içindeyim. Yerli üretim çaydanlıkların kalitesini asla tartışamayız. Özellikle çay seven vatandaşlarımızın ileride sağlık sorunu yaşamaması için Çin malı çaydanlıktan uzak durmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Çaydanlık temizliğine ve bakamına önem verilmesi gerektiğini de söyleyen Topçu, "Ev hanımları çay demlerken su seviyesini çaydanlık musluğundan aşağı indirmemeleri gerekiyor. Çünkü, çaydanlık kuruyor ve gümüş kaynaklar eriyor. Temizlikte de özellikle limon ve sirke kullanılmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?