7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Çivili kapan tatbikatı yapıldı

YOL KESME VE ÇİVİLİ KAPAN TATBİKATI YAPILDI

Kırşehir Emniyeti, kapan eğitiminin ilk bölümünü tamamlayan personeli ile "yol kesme ve çivili kapan " tatbikatı yaparak kapanları basına tanıttı.

Kırşehir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilen tatbikata, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Müdür Yardımcısı Atlan İçöz ve Ömer Yanık, Asayiş Şube Müdürü İsa Sarı, KOM Şube Müdürü Kahraman Akpınar ve diğer Şube Müdürleri ile eğitim gören polis memurları katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye genelinde uygulanmasına başlanacak çivili kapanın tanıtımı Kırşehir'de yapılarak 'dur' ihtarına uymayan bir sürücünün aracının nasıl durdurulacağı gösterildi.

Uygulamada 120 polis memuruna eğitim verilirken, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, kullandıkları çivili kapanların "dur" ihtarına uymayarak kaçan aracın kapan kullanılarak durdurulduğunu belirterek, sürücü ve yolcular açısından tehlike oluşturmadığını söyledi. Öztürk, "Yol kapanları teknik olarak, içi delikli küçük iğnelerden oluştuğundan lastiğe batması neticesi ortalama 300-400 metre bir mesafede lastik havalarının tamamen boşaltılması ve aracın güvenli bir şekilde durdurulması sağlanılmaktadır" dedi.

Polisin ateş etmeden ve fazla bir kovalamaca yaşanmadan şüphelileri yakalanabildiklerini anlatan Öztürk, "Yol kapanı uzun teknik incelemeler ve deneyler sonucu araçları devirmeden, lastikleri yarmadan ve kişilerin vücut ve hayat bütünlüğünü tehlikeye atmadan istenilen sonuca ulaşmak amacıyla tasarlanmış, mevcut yapısı itibariyle hafif otomobil ve minibüs tipi araçlara yönelik kullanılabilmektedir" şeklinde konuştu.

Tatbikatta senaryo gereği kullanılan aracın ön lastiklerinin patlaması sonucu 100 metre ileride duran araca müdahale edildi.

YOL KESME VE ÇİVİLİ KAPAN TATBİKATI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 13:50:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 13:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?