2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Çocuklar yağmur duasına çıktı

Kırşehir'de, yağışların mevsim normallerinin altında olması ve tarlaların kuruması nedeniyle köy çocukları yağmur duasına çıktı.

Kırşehir merkeze bağlı Güzler köyünde ikamet eden çok sayıda çocuk, tarlaların kuruması üzerine yağmur duasına çıktı.

Köy meydanındaki yağmur duası öncesinde, çocukların aileleri tarafından kurbanlar kesildi. Büyüklerinin duasının kabul olmayacağını söyleyen çocuklar, "Babalarımızın yaşı büyük olduğu için duaları da kabul olmuyormuş. Onun için yağmur duasına bizi gönderdiler. İnşallah yağmur yağar da tarlalarımız kurumaz" dedi.

Çocukların dua etmesine sevinen köy kadınları da, "Çocuklar saf ve temiz olduğu için Allah onların duasını kabul eder. Yaşlılarımız hep dönek oldu. Çocukların kalbi çok temiz, onlar kötülük düşünmüyor" diye konuştu.

Yağmur duası kılınan namazla son bulurken, köy halkına et ve pilav ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan saygili IP: 84.62.149.xxx Tarih : 11.05.2008 10:03:33

sayin güzlerliler allaha inanmada sikintinizimi varda büyüklerin dugasi kabul olmaz diye cocuklari ileri sürdünüz korkmayin allah samimi olan her canlinin istedigini verir yeterki yönümüz ona olsun ha bu arada sadece güzlerinmi yagmura ihtiyaci var kirsehir nerde ama yinede o cocuklarin gözlerinden öpüyorum o minik elleri allah bos cevirmez allah kabul eylesin