8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Çocuklara ücretsiz tiyatro müjdesi

BELEDİYE'DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ TİYATRO MÜJDESİ

Kırşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlere destek vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sonrasında Ankara Çağlar Kültür Merkezi tarafından sergilenecek olan Kırmızı Başlıklı Kız adlı tiyatro oyununu çocuklarla ücretsiz buluşturuyor.

29 Nisan 2010 Perşembe günü Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak 3 seans ve ücretsiz olarak oynanacak olan 'Kırmızı Başlıklı Kız' adlı tiyatro oyununa tüm halkımızı davet eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Çalışır, sosyal ve kültürel faaliyetlerin az olduğunu bildirdi. Çalışır, Kırşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılında çocuklar için bir tiyatro oyunu sergilemeyi düşündüklerini belirterek, aynı zamanda Belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere destek olmayı da amaçladıklarını söyledi.

Çalışır, tiyatro hakkında bilgiler vererek, "Kırmızı Başlıklı Kız Çocuk oyununda çocukların izlerken edinecekleri tecrübe, ailenin önemi, çocukta ebeveynle iletişim sorunları anlatılıyor. Büyüklerin sözünü dinleme olgusu ne kadar klişe görünse de çocuklar büyüme sürecinde bir sürü riskle karşılaşmaktalar. Aile içinde bu risklerin atlatılması ve sağlıklı ortamın oluşmasında, kontrol, gözetim, ödüllendirme gibi bir sürü yöntem kullanılıyor, bunlardan biride çocuklarla doğru iletişim kurulursa, güven olgusu sağlanırsa ebeveynlerin sözel uyarıları da etkili olabiliyor" dedi. Çalışır, Bu nedenle çocuklar için hem eğitici hem de öğretici olan bu oyunu Ulusal Egemenlik Haftası çerçevesinde çocuklarla buluşturmak istediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:57:00
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 23:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?