2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Cumhurbaşkanı 'Ahi şeddi' giydi

Kırşehir'de kutlanan 21. Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Ahi şeddi" giydirildi.

Ahi Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara katılan Abdullah Gül'e, Ahi şeddini Kırşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve "Ahi babası" Mustafa Karagüllü ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken giydirdi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından da Palandöken'e ve TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgün'e "Ahilik kaftanı" giydirildi.

Daha sonra Ahi babası Mustafa Karagüllü tarafından "Ankara'nın Ahi babası" sıfatıyla Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a şed giydirildi.

Şed kuşatma törenlerinin ardından 81 ilden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanları, Cumhurbaşkanı Gül ve Bakan Zafer Çağlayan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kutlamalarda ayrıca Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e, Bakan Çağlayan'a TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgün'e ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e çeşitli hediyeler verildi.

Kutlamalar, KESOB'a bağlı Şed Kuşatma Ekibi'nin çıraklıktan ustalığa geçişi anlatan temsili gösterileriyle son buldu. Gül, törenlerin ardından Vali Lütfullah Bilgin'i ve Belediye Başkan Halim Çakır'ı makamlarına ziyaret etmek üzere tören alanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?