3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Cumhuriyet bayramı coşkusu

KIRŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Uçar ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci kortejle törene katılanları selamladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Vali Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında, Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası ve geleceğe güvenle bakmasını sağlayan Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıldönümünde tüm milletin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerle kutladığını söyledi.

Vali Erden," Milletçe, gururla kutladığımız milli bir gün olan 29 Ekim 1923 tarihinde, milletimizin özünde mevcut bağımsızlığa ve halkın iradesine dayalı bir yönetim şekli Cumhuriyet rejimine kavuşulmuştur. Gücünü, milletimizin ortak iradesinden ve inançla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden alan Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişidir. Cumhuriyet, çağdaş hukuka dayalı bir devlet düzeninin ve toplumsal hayatta kadın erkek tüm bireylerin eşitliğinin, özgürlüğünün, kısacası çağdaş uygarlığın adıdır. Cumhuriyet bize, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Böyle önemli erdemler içeren Cumhuriyet'i korumak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Başta devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, devletimizi kurup Cumhuriyetimizin yaşatılmasında emeği geçen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Tören geçit töreniyle devam ederken, Kırşehir Esnaf Odalarına ait araçlarla geçit törenine katılan esnaflar, kamyonet üzerinde dikiş, berberlik, nalbantlık gibi ve diğer meslek gruplarını canlandırması ilgiyle izlendi. Protokol Ahi Stadyumundaki kutlamaların ardından Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda Cumhuriyet sergisinin açılışını yaptılar.

KIRŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU
KIRŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU
KIRŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU
KIRŞEHİR'DE CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 14:19:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 14:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?