2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Dağ çeşmeleri bile kurudu!

Kuraklığın etkili olduğu Kırşehir'de, dağ çeşmeleri ile ırmak ve barajlar kurudu.

Kırşehir merkeze bağlı Karahıdır Kasabası’nda bulunan dağ çeşmeleri ile ırmak kururken, ırmağın beslediği Çuğun Barajı’nda da sular çekilmeye başladı. 1970 yılında sulama amaçlı yapılan Çuğun Barajı’nda suların çekilmesi, baraj çevresinde bulunan tarla sahibi çiftçileri zor durumda bıraktı.

Daha önce 22 milyon metreküp su bulunan barajda, şimdilerde sadece 1 milyon metreküp suyun kaldığı bildirildi. 238 kilometrekarelik tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan barajda, suyun çekilmesi ile tarlalar sulanamaz hale geldi. Barajda bulunan suyun çekilmesi ile ortaya çıkan araziler buğday ekim alanı olarak kullanılırken, baraj kenarında bulunan dinlenme ve çocuk parkları da kullanılmaz hale geldi. Yüksekliği yaklaşık 43 metreyi bulan su seviyesinin düşmesi ile baraj içerisinde bulunan ağaçlarda ortaya çıktı.

Barajı besleyen ve halk arasında 'Öz' olarak bilinen dere de kurudu. Öz'ün 50 yıl sonra kuruduğunu söyleyen çiftçiler, "Baraj kenarında bulunan çeşmeler, dereler kurudu. İçme suyu dahi bulamıyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 15:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?