2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Davul-zurna ustaları festivale koşuyor

Kırşehir'de yaklaşık 2 ay önce 'Ustalar Of The Dans' adı altında kurulan davul-zurna ekibine, festival ve şölenlerde büyük ilgi gösterildiği bildirildi.

Kırşehir Folklor Eğitim Merkezi (KIFEM) çatısı altında kurulan davul-zurna ekibi, son bir ay içerisinde 4 ayrı şölen ve festivale katıldı. KIFEM Başkanı Hüseyin Cihangir, yaklaşık 20 kişiden oluşan davul-zurna ekibine gösterilen ilginin beklenenin üzerinde olduğunu belirterek, "Davul-zurna ekibimiz, son bir ay içerisinde Kayseri'nin Felahiye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Felahiye Gurbetçiler Şöleni' ile Bayburt Dede Korkut Festivali, Kırıkkale'de yaşayan Kırşehirliler Şöleni ve Kaman Hirfanlı Kabotaj Bayramı'na katılarak gösteriler yaptı. Sahne aldığımız her şölen ve festivalde büyük ilgi gördük. Şu anda da birçok ilden davetler geliyor. Tek amacımız Kırşehir'imizi ve kültürümüzü en iyi ve doğru şekilde tanıtmak. Bunun için gayret gösteriyoruz" dedi.

Diğer yandan, şölenlerin vazgeçilmez gösteri ustaları 'Ustalar Of The Dans' ekibinin, günün belirli saatlerinde bir araya gelerek sürekli idman ve yeni figür çalışması yaptıkları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 17:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?