7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Define rüyası kötü bitti

DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ

Kırşehir il merkezine bağlı Özbağ beldesinin Horozdağı mevkiinde define arayan iki arkadaşın rüyası kötü bitti.

Edinilen bilgiye göre, 5 metre kazdıkları höyükte meydana gelen göçükte 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Saat 18.00 sıralarında emniyet güçlerine telefonla ulaşan defineci arkadaşının höyüğün göçmesi ile toprak altında kaldığını bildirdi.

Yardım isteyen definecinin ihbarı üzerine harekete geçen emniyet, sağlık ve kurtarma ekipleri hemen bölgeye hareket etti. Olay yerine varan ekipler, toprak altında kalan ve hayatını kaybettiği tespit edilen Kemal İlbaşı'nın (39) cesedini çıkarmak üzere çalışma başlattı. Çalışmalar, sağanak yağışa rağmen 6 saatlik bir çalışma sonucu saat:00:00 sıralarında toprak altından çıkarılabildi. Şahsın ayağının kayalara sıkışması sonucu uzun süre ceset çıkarılamadı. Olay yerine gelen İl Özel İdaresine ait kepçe kazı çalışmalarına yardım etti.

Jandarma ekiplerinin yanı sıra Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin de görev aldığı kurtarma operasyonu çok zor şartlar altında gerçekleştirildi.

Dışarıda arkadaşının verdiği toprağı halatlarla dışarıya çeken ihbarı yapan şahıs jandarma tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Şahısların daha öncede define aramak ve kazı yapmaktan suçlarının bulunduğu öğrenildi.

Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
DEFİNE RÜYASI KÖTÜ BİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 02:20:01
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 17:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?