2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Demirbaş'tan 'iyotlu tuz' uyarısı!

Kırşehir Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'İyotlu Tuz Kullanımının Artırılması' kampanyası çerçevesinde, daire müdürleri ve basın mensupları bilgilendirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Emniyet Müdürü Ahmet Türker, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile diğer daire müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Bekir Demirbaş, iyotlu tuz kullanılmamasının Kırşehir'de önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi.

Kırşehir'de, 1999 yılında % 5'lik iyotlu tuz kullanım oranı Türkiye'de sondan ikinci sıradayken, bu oran şimdi % 20'ye çıkarıldığını söyledi. 2002-2006 yılları arasında eğitim çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Demirbaş, “2006 yılı sonunda Kırşehir'de iyotlu tuz kullanım oranı % 67'ye çıkmıştır. Kırşehir'de öncelikle iyotlu tuz kullanımının az olduğu yerleri belirleyeceğiz. İl ve ilçe merkezlerinde eğitimler verilecek. Ayrıca, ilde ki tüm bakkallarda uyarı afişleri olacak. İl genelinde çıkarılan kaya tuzunun tonajı belirlenecek. Muhtarlarımız ve din görevlilerimiz iyotlu tuz kullanımı noktasında bilgilendirilecek. İyotlu tuz kullanımı ile ilgili yine resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Bu kapsamda ayrıca, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza tuzluk ve tuz dağıtımı yapılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?