7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Deprem Dede Kırşehir'de

DEPREM DEDE KIRŞEHİR'DE KONFERANS VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Kızılay'ın organizasyonuyla Kırşehir'de çocuklara konferans veren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, günde ortalama 25 deprem olduğunu söyledi.

Önce Valiliği ziyaret eden Işıkara, daha sonra kültür merkezindeki konferansa geçti. Konferansa, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, İl Milli Eğitim Mesut Ayrıksa ve davetliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İlkokullardan gelen 300 öğrenci katıldığı konferansta, öğrenciler Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'yı salona girişinde tezahüratla karşıladı. Çocukların sevgisi ve ilgisine teşekkür eden Işıkara, öğrencilere sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Bugün Marmara'da potansiyel deprem tehlikesi olduğunu tekrarlayan Işıkara, "Tabii bundan İzmit etkilenecek ama 17 Ağustos depreminde olduğu gibi ağır olmayacak. Tedbirli olmak lazım" dedi.

Artık kimsenin depremin ne zaman olacağını sormaması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Işıkara, "2009 yılında 9 bin 196 deprem olmuş. Bu, günde 25, saatte ise 1 deprem demektir. Deprem ne zaman olacak diye sormayın, kimseye de sordurtmayın" şeklinde konuştu. Bilim'in sadece depremin yerini ve şiddetini bildiğini hatırlatan Işıkara, "depremin ne zaman olacağını şu an kimse bilemiyor. Uzun sürede bilemeyecek gözüküyor" ifadelerini kullandı. Işıkara, teknik bilgilendirmenin ardından çocuklara evde ve okulda depreme yakalanmaları halinde nasıl davranacaklarını uygulamalı olarak gösterdi. Evlerindeki dolapların yerlerinden onların devrilmesi ile olabilecek sorunlardan bahseden Işıkara, Gölcük depreminde 700'den fazla vatandaşın eşya altında kalmak sureti ile can verdiğini de sözlerine ekledi.

Çocukların deprem dedesi daha sonra Kırşehir'deki tarihi turistik yerleri gezdi.

DEPREM DEDE KIRŞEHİR'DE KONFERANS VERDİ
DEPREM DEDE KIRŞEHİR'DE KONFERANS VERDİ
DEPREM DEDE KIRŞEHİR'DE KONFERANS VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 16:21:01
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 19:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?