8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Devlet hastanesi kalitesini tescilledi

KIRŞEHİR DEVLET HASTANESİ, HİZMET KALİTESİ TESCİLLETEREK, KALİTE BAYRAĞINI TESLİM ALDI

Kırşehir Devlet Hastanesi hizmet kalitesini tescilleterek, yapılan tören ile kalite bayrağını teslim aldı.

Kırşehir Devlet Hastanesinde düzenlenen törene, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Devlet hastanesi Başhekimi Op.Dr. Hacı Kaymaz, Türk Standartları Endrüsrti Kurumu (TSE) Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Şentürk ve çok sayıda hastane personeli katıldı.

Hastanenin, 2010 yılında başlatılan modernleştirme çalışmaları neticesinde K-Q ve TSE ISO 9000 belgesini almaya hak kazandığı ve hastanenin bu ay içerisinde K-Q ISO 9000 belgesine uygun hizmet vermeye başlatıldığı bilirildi. Kırşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan yenileme çalışmalarının ardından, Türk Standartları Endüstrisi Kurumu'na (TSE) yapılan başvurunun tamamlandığı ve Kırşehir Devlet Hastanesi'ne K-Q ve TSE ISO 9000 kalite belgesi verildiği öğrenildi. Hastanenin, Kırşehir nüfusuna yetebilecek bir güce sahip olduğu ve zor durumda kalmadığı sürece kesinlikle hastalarını başka hastanelere sevk etmediği belirtildi.

Tören'de konuşan Başhekim Hacı Kaymaz, 'Sağlıkta dönüşüm programı' çerçevesinde vatandaşa kaliteli hizmet vermek amacı ile hastanenin ISO 9001 Kalite Sistem Belgesi ve IQ Net (Uluslar Arası Belgelendirme Ağı) belgesini alabilmesi için Ocak 2010 tarihinde müracaat yaptığını kaydetti.

Başhekim Kaymaz, 2010 Ocak ayı müracaat ile 01-05 Şubat 2010 tarihleri arasında 35 kişiye iç Tetkikçi Eğitimi, 19. Nisan 2010 tarihinde sistem döküman belgeleri yayınlanması, 30 Haziran- 2 Temmuz 2010 tarihleri arasında tetkik ve denetim yapılması gibi görevlerini yerine getirdiklerini ifade etti.

Sağlık sektöründe önemli bir gösterge olan uluslararası akreditasyon kriterlerini Kırşehir'de uygulamasını sağlayacaklarını kaydeden Kaymaz, "9 Temmuz 2010 tarihinden itibaren 3 yıl süre ile geçerli olan belge alınmaya başladı. Alınan belge hizmet kalitelerinin göstergesidir. Ancak biz yetinmeyeceğiz. Sağlık sektöründe önemli bir gösterge olan uluslararası akreditasyon kriterlerini Kırşehir'de uygulamasını sağlayacağız" dedi.

Hastanenin bu günlere gelmesinde emeğini ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Kaymaz, "Başta Sayın Valimize, değerli il müdürümüze, basın mensuplarına ve değerli Kırşehir halkına teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Vali Erden ise konuşmasında hizmet kurumlarının hizmet ölçülerinin anlaşılması için bu tür belgelerin önemine dikkat çektikten sonra sonra Başhekim Kaymaz'a kalite belgesini teslim etti.

KIRŞEHİR DEVLET HASTANESİ, HİZMET KALİTESİ TESCİLLETEREK, KALİTE BAYRAĞINI TESLİM ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 18:03:05
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?