4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Devlet Hastanesi'ne 2 yeni ünite

Kırşehir Devlet Hastanesi, bugün faaliyetine başlayan 2 ünite ile büyümenin ve hizmet vermenin sevincini yaşıyor.

Kırşehir Devlet Hastanesi kendi bünyesindeki doktorlarla hayata geçirdiği Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü ve Sigara Bıraktırma Ünitesi'ni bugün hizmete açtı.

Açıklamalarda bulunan Kırşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hacı Kaymaz, Kırşehir Devlet Hastanesi olarak 2 uygulamayı da başlattıklarını belirterek, "Birincisi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğüdür. Bununla ilgili bir doktor arkadaşımızı organ doku nakil koordinatörü olarak görevlendirdik. Beyin Cerrahı Dr. Ertan Ergün bununla ilgili çalışmalara başladı. Uygulamaya başvuran 7 kişi organlarını bağışladı ve bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

Uygulama ile Türkiye ve Kırşehir'in çok büyük bir eksiğini de tamamlanmış olduklarını söyleyen Başhekim Kaymaz, Sigara Bıraktırma Ünitesi'nin de herkesi ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Kaymaz, “Bu konu ilgili göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Gamze Baran ve bir psikolog ile birlikte poliklinikte çalışmalara başlanıldı. İnsanlarımızın sağlığına kavuşması yönünde ve bu alışkanlıktan vazgeçmesi yönünde çalışmalarımız sürecek. Arkadaşlarımıza konu ile ilgili tam destek veriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda müracaatlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 22:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?