7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Düğünlerde silaha son

Kırşehir Valiliği, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak ortak bir çalışma ile, düğünlerde silah atanlara karşı mücadele edileceği bildirildi.


Konuya ilişkin düğünlerde silah atılmamasına yönelik uyarı niteliğindeki afiş ve broşürler hazırlatılırken, Vali Lütfullah Bilgin başkanlığında düzenlenen basın toplantısı ile kampanyaın startı verildi. Vali Bilgin'in düzenlediği basın toplantısında, düğünlerde silah atılmasını önlemek amacıyla başlatılan kampanya ve 17 Haziran 2007 tarihinde yapılacak ÖSS sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Toplantıya Vali Bilgin'in yanı sıra Garnizon Komutanı Jan.Kd.Alb. Emrullah Çuhadar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Türker ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, 'Devlet Vatandaş El Ele, Kırşehir'de Daha Huzurlu Günlere' kampanyası bünyesinde düğünlerde silah ve izinsiz havai fişek atılmasının önlenmesi amacıyla başlatılan kampanya basın mensuplarına tanıtıldı. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Türker, "Polis olarak Kırşehir'de asayiş ve huzurun sağlanması için çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetlerde başarıya ulaşmamız vatandaşlarımızın bize destekleri ile mümkündür. Bu konuda halkımızı bilgilendirmek amacıyla düğünlerde silah atılması, izinsiz havai fişek gösterisi ve araçlarla konvoy halinde klakson çalarak gürültü kirliliği oluşturulmasını önlemek amacıyla bir dizi tedbirler aldık. Bu konuda vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.


Toplantıya katılan Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar ise, Kırşehir genelinde düğünlerin yaz aylarında ve açık alanlarda yapıldığını vurgulayarak, "Maalesef yapılan düğünlerde silah atılması bir onur sayılmakta ve yapılan atışlar sonucu istenmeyen olaylar meydana gelmektedir. Düğünlerin yoğun olarak yapıldığı hafta sonlarında her düğüne bir devriye görevlendirmemiz mümkün olmuyor. Valiliğimizce başlatılan bu kampanya ile halkımızın bilinçlendirilmesi esas alınmıştır. Güvenlik güçleri olarak kampanya kapsamında gerekli tedbirler alınacaktır " diye konuştu.

 
Kampanya ile ilgili sinevizyon gösterinin izlenmesinin ardından konuşan Vali Bilgin de, asayiş ve güvenlik açısından Türkiye'nin en huzurlu illerinden birisi olan Kırşehir'in, huzurunu ve düzenini bozacak her türlü uygulamaya karşı geleceklerini belirterek, " Bu huzurun devamı ise özveri ile görev yapan Jandarma ve Polis teşkilatımıza halkımızın sağladığı desteğe bağlıdır. Halkımızdan aldığımız desteği daha üst seviyeye çıkarmak için ' Devlet Vatandaş El Ele, Kırşehir'de Daha Huzurlu Günlere ' isimli bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanya kapsamında ihtiyaç duyulan alanlarda halkımızın desteği istenecek ve kamuoyu aydınlatılacaktır. İçinde bulunduğumuz yaz ayları Kırşehir'de açık alanda yapılan düğünlerin yoğunlaştığı bir dönemdir. Yapılan bu düğünlerde silah atmak, izinsiz havai fişek gösterisi yapılması gibi yanlış alışkanlıklar sonucu ölümlü ve yaralamalı olaylar meydana gelmektedir. İstenmeyen bu üzücü olayları önlemek için güvenlik güçlerimizce her türlü tedbir alınmaktadır. Ancak, halkımızın bu alışkanlıkta vazgeçmesi için konuya dikkat çekilmesi ve yaşanan olayların gündemde tutulması önem taşımaktadır. Yine, düğün sonrası araç konvoyları oluşturularak hem trafik akışı engellenmekte hem de bu araçlar klakson çalarak gürültü kirliliğine neden olmaktadır. Bu yanlış ve halkımızı rahatsız eden olayların yaşanmaması için başlatılan kampanya ile ilimizin merkezinde ve ilçelerimizde uygun mekanlara, uyarıcı pankartlar ve afişler asılacaktır. Ayrıca, düğün töreni yapmak için müracaatta bulunan vatandaşlarımıza bu afişlerden verilecektir. Kampanyanın amacına ulaşması için sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ve vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz " şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan afiş ve broşürler basın mensuplarına gösterilirken, uygulamaya aykırı hareket edenler hakkında yasal sürecin başlayacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 13:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?