7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Dünya Süt Günü kutlandı

KIRŞEHİR'DE DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kırşehir'de Dünya Süt Günü nedeniyle, Şehit Dr. Ulucan Dayan İlköğretim Okulu ve Kuruağıl Köyü İlköğretim Okullarında etkinlik düzenlendi.

Şehit Dr. Ulucan Dayan İlköğretim Okulundaki etkinliklere, Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Okul Müdürü Gürsel Dedebali, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Demirel Ergün, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Hasan Özçelik, öğretmenler, öğrenciler ve görevliler katıldı. 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Şehit Dr. Ulucan Dayan İlköğretim Okulu ve Kuruağıl Köyü İlköğretim Okullarında yapılan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Gürsel Dedebali'nin ardından söz alan Tarım İl Müdürü Ömer Şimşek, Dünya Süt Günü ve tarihçesi hakkında bir konuşma yaptı. Etkinlikte, okul öğrencileri tarafından şiirler okundu ve sütçü konulu oyun sergilendi. Kontrol Şube Müdürlüğü, çocukların beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin önemi hakkında bir sunu yaptı. Okul öğrencilerine Tarım İl Müdürlüğü tarafından temin edilen süt dağıtılmasının ardından, Kuruağıl Köyü İlköğretim Okulunda yapılan törene geçildi.

Buradaki etkinlikte de Kontrol Şube Müdürü Demirel Ergün, Dünya Süt Günü hakkında bir konuşma yaparak, süt ve sütün önemini vurguladı. Konuşmalardan sonra öğrencilere süt dağıtıldı ve etkinlikler sona erdi.

KIRŞEHİR'DE DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
KIRŞEHİR'DE DÜNYA SÜT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 17:56:01
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 18:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?