4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Eczacılar sokağa döküldü

Kırşehir'de faaliyet gösteren eczacılar, devletten alacakları olan 2.5 trilyon lirayı alabilmek için hem toplu halde yürüyüş hem de Maliye Bakanlığı'na toplu faks çekme eylemi yaptılar. 

Akrsaray, Nevşehir, Kırşehir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Cömertoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile yeşil kart alacaklarının ödenmemesi halinde eczacıların kepenk kapatmak zorunda kalacağını belirterek, "2007 yılından itibaren yeşil kartlı vatandaşlarımıza sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte tek çatı altında birleşerek sağlık karnesine sahip olmasını, temel sağlık hizmetlerinin kalitesi ve devamlılığı açısından memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, unutulmaması gerekir ki; sağlık hizmetlerinin önemli argümanı olan ilaç hizmetinin sürdürülebilirliği geri ödemelerin düzenli bir biçimde yapılmasına bağlıdır. Bugün önemli bir sağlık hizmeti veren eczacılar, verdikleri ilaçların bedellerini aylarca alamamaktalar. Yeşil Kart kapsamındaki vatandaşların ilaç ihtiyaçlarının karşılanması konusunda hiçbir aksaklık çıkarmadık. Ama, eczacılara ödemeler zamanında ve düzenli yapılmamaktadır. Tüm eczacıların kemiğine bıçak dayanmıştır. Kırşehir'de faaliyet gösteren eczacıların devletten alacağı 2.5 trilyon liraya ulaşmıştır. Eczacılarımızın mesleki faaliyetlerini sürdürebilmeleri için bu borcun ödenmesi gerekiyor. Maliye Bakanlığı'nın bu konuya acil çözüm getirmesi gerekiyor" dedi. 

Basın açıklaması sonrasında bir gurup eczacı tarafından Ankara Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirilirken, yine eczacılar tarafından toplu halde Maliye Bakanlığı'na faks çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 18:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?