7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Eğitim-Bir-Sen'den Danıştaya tepki

KIRŞEHİR EĞİTİM-BİR-SEN'DEN DANIŞTAYA TEPKİ

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Ali Rıza Aka, Danıştay'ın aldığı kararlara tepkili olduklarını belirterek YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasını öngören kararın durdurulması yönündeki kararına tepki gösterdi.

17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini İstanbul Barosu'nun yeni bir müracaatına istinaden oy birliğiyle durdurulduğunu açıklayan Ali Rıza Aka, "Millete haddini bildirmeye ve milletin değerlerini hükümsüzleştirmeye dönük bir yaklaşım olarak ortaya çıkan, milletin siyasi tercihleriyle şekillenen yönetimi darbelere layık oyunlarla işbaşından uzaklaştırarak yeni yaklaşımın kararlarını uygulamaya dökecek bir yönetimi işbaşına getirerek 28 Şubat Darbesi'nin uygulamalarından birisi olan 'Adaletsiz Katsayı Uygulaması' adeta bir yargı korumasına alınmış gözüküyor" dedi.

İstanbul Barosu'nun ilk müracaatıyla konunun Baro'nun üzerine vazife olmadığını, uygulamanın bilimsellikten uzak olduğunu vurgulayan Aka, "Kararı veren Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini İstanbul Barosu'nun yeni bir müracaatına istinaden oy birliğiyle durdurdu. Danıştay, önceki kararının gerekçesinde kullandığı 'Ölçülülük ilkesi dikkate alınarak belirlenecek olan katsayı' ifadesiyle zaten niyetini belli etmiş ve meslek liselilere, hususen imam-hatiplilere üniversite kapısını aralayan her türlü hesabı bozacağını ilan etmişti" ifadelerini kullandı.

Bugünkü tablonun, yargının yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi anlamına gelmekte olduğunu da hatırlatan Aka, "Önceki kararlarında katsayının belirlenmesinde YÖK'ün yetkili olduğunu ilan eden Danıştay, hangi hakla kendisini YÖK'ün yerine koyarak katsayıyla ilgili birim dayatmaktadır. Danıştay'ın aldığı kararlar, milletimizin bayram sevinciyle karşıladığı kararların iptaline yöneliktir. Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir. TBMM'nin ve Hükümet'in derhal harekete geçerek, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaları sona erdirmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:24:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 19:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?