7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Eğitim boykotuna kınama

KIRŞEHİR'DEN EĞİTİM BOYKOTUNA KINAMA

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası EĞİTİM-İŞ Kırşehir Temsilcisi Dilek Yurdugül, boykot ile çocuklar üzerinden şiddeti tırmandırma arayışını kınadıklarını söyledi.

Yurdugül, yeni eğitim-öğretim yılına ciddi sorunlarla girildiğinden bahsederek, "Bir grup ayrılıkçının, öğrencileri kirli siyasi amaçlarına alet etme girişiminin dehşetini yaşadık. Diyarbakır'da bazı gruplar, ‘anadilde eğitim hakkı’na özgürlük taleplerinin karşılık bulmadığı bahanesiyle, Kürt kökenli yurttaşlarımıza çocuklarını beş gün okula göndermeme çağrısı yaptı. Aile baskısına dayalı boykot çağrısı, ırk siyaseti yapan ayrılıkçı siyasi parti BDP tarafından sahiplenilerek yaygınlaştırılmaya çalışıldı" dedi.

Yurdugül, "Çocukların masumiyetini kullanarak şiddeti tırmandırma eğilimini, onların eğitim hakkına tecavüz ederek siyaset yapma arayışını utanç verici buluyoruz. Yaşananlar, ırkçılığın neden olduğu körleşmeden kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.

Dilek Yurdugül son alarak, Boykot çağrısı bu sürecin çok daha tedirgin edici bir aşamaya taşınmaya çalışıldığını göstermekte olduğunu hatırlatarak, "Eğitim-İş Sendikası olarak, barış ve demokrasi kavramını dillerinden düşürmeyen şiddet yanlısı BDP ve destekçilerini sorumlu tutum takınmaya davet ediyoruz. Toplumu tedirgin ederek ülkeyi kamplara ayırıyorsunuz. Bunu yaparken eğitimi siyasete alet etmekten çekinmiyor, "demokratik talep"(!) adı altında, eğitim hakkına saldırıyor, öğrenci ve velilerin psikolojisini bozuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 12:32:01
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 12:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?