7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Eğitim-İş hükümete yüklendi

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kırşehir Temsilciliği, memur haklarının hiçe sayıldığını ileri sürerek hükümete yüklendi.

Eğitim - İş Sendikası Kırşehir İl Başkanı Dilek Yurdugül, düzenlediği basın açıklamasında, hükümetin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasını öngören taslak metini ile ilgili yaptırımları eleştirdi.

Devlet memurlarına uygulanacak yaptırımları ağırlaştıracağına ve memurların kazanılmış haklarını hiçe sayıldığını iddia eden Yurdugül, "Baskıyı en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan bu değişiklikler kabul edilemez. Mevzu değişikliklerin yasalaşması, ülkeyi faşist devlet modeline bir adım daha yaklaştıracaktır" dedi.

64, 68 ve 91. maddelerin memur açısından önemine değinen Yurdugül, "Bu taslak maddede, derece kaybının yaratacağı mağduriyet, ekonomik kaybın giderilmesi görüntüsü altında gizlenmeye çalışılmıştır. Bunun hukuki bir değeri yoktur; aksi düzenlemenin Anayasa Mahkemesi denetiminden geçebilmesi olanaksızdır" şeklinde konuştu.

Yurdugül, "Sonuç olarak eleştirilen uygulamanın devlet memurlarının kazanılmış haklarını bertaraf edebileceği, memuriyet güvencesini hiçe sayılarak, kamu personeli üzerinde ölçüsüz bir baskı kurabileceği uygulamaları gerçekleştirmeye yasal bir zemin olanağı bulmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Anlatılan bu gerekçeler ışığında ortaya konan taslağın kabul edilebilmesi söz konusu olmadığını söyleyen Yurdugül sözlerine son verirken, grup yoğun güvenlik tedbirleri altında olaysız bir şekilde dağıldı.

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI HÜKÜMETE YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 10:51:01
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 12:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?