2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Elektrik şebekeleri yer altına alınıyor

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) tarafından başlatılan, elektrik şebekelerini yer altına alma çalışması kent merkezinde devam ediyor.

Şehir merkezinde bulunan elektrik havai hatlarının yer altına alınma çalışmaları geçtiğimiz yıl başlarken, çalışmaların bu yılda aralıksız devam edeceği kaydedildi. Elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili gerekli ödeneğin Ak Partili Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan tarafından çıkartıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin bilgiler veren Milletvekili Arslan, "Özbağ devlet karayolu üzerinde 5 km ışıklandırma yaptık. Çok güzel oldu hem Kırşehir hem Özbağımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Merkezde şehir içindeki havai hatlarını da yer altına alıyoruz. Bu çalışmalar için 5 trilyonluk bir ödenek ayrıldı. Toplam 109 bin 80 metre hat döşenecek. Kırşehir için çok önemli bir çalışma oldu. Çünkü, bu çalışma yapıldıktan sonra şehrin görüntüsü değişti. Havada giden elektrik kabloları kötü görüntü oluşturuyor ve çok da tehlikeliydi. Şimdi daha iyi bir cadde ve altyapı planlaması yapılabiliyor" dedi.

Aşıkpaşa, Medrese ve Yenice mahallelerinde çalışmaların tamamlandığı kaydeden Milletvekili Arslan, "Şu anda çalışmalara hız verildi. MEDAŞ gerçekten güzel bir çalışma sürdürüyor. Şu anda çalışmalar kent merkezinde yoğunlaştı. Özellikle ana caddelerin bitirilmesi için ilgili kurumlarla görüştük ve elektrik hatları yer altına alınmaya başladı. Ayrıca, direk tipi trafolarımız var. Şehir merkezimizde 25 adet trafomuz sökülmüş olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 14:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?