7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Elma ağacı çiçek açtı!

ELMA AĞACI EYLÜL AYINDA TEKRAR ÇİÇEK AÇTI

Kırşehir merkez'de Eylül ayında meyvesini yediği elma ağacı tekrar çiçek açınca vatandaş şaşkınlığını gizleyemedi.

Cemal Yorulmaz isimli vatandaşın bahçesinde bulunan elma ağacının mayıs ayında meyve verdikten sonra tekrar Eylül ayında çiçek açması elma ağacının sahibi ve çevredeki vatandaşlarda şaşkınlık oluşturdu.

Bahçedeki elma ağaçlarının yeniden çiçek açmasını kendilerini şaşırttığını belirten Yorulmaz, "Mayıs ayında meyvesini yediğim elma ağaçlarımın tekrar çiçek açması çevredeki diğer vatandaşları da şaşırttı. Bu durumu havaların sıcak gitmesi veya küresel ısınma dediğimiz olaya bağlıyorlar. Eylül'de elma ağacının çiçek açması küresel ısınmanın etkisi ile havaların mevsim normalinin üzerinde sıcak geçmesi sonucunda olduğuna inanıyoruz" dedi.

Yorulmaz, Elma ağacının Eylül ayında çiçek açmasının Türkiye'de meydana gelen iklim değişikliğin güzel bir kanıtı olduğunu vurgulayarak, "Normalde senede bir, Mart ayında çiçek vermesi gereken Elma ağacı, Eylülde çiçek verdi. Bitki farklı şekillerde stres yaşadığında veya standart koşullar dışında bir etkiye maruz kaldığında çiçek açabiliyor. Susuzluk, aşırı sıcak, aşırı sulama, aşırı fosforlu gübreleme gibi etkiler buna neden olabilir" şeklinde konuştu.

Yorulmaz, "Doğanın dengesi insanlar tarafından bozuldu. Meyve veren bir ağacın tekrar çiçek açması normal bir olay değildir. Türkiye'de bu tarz birçok olay son zamanlarda meydana geliyor. Eylül ayında meyve ağacının çiçek açmasına hiç rastlamadım" ifadelerine kulandı.

ELMA AĞACI EYLÜL AYINDA TEKRAR ÇİÇEK AÇTI
ELMA AĞACI EYLÜL AYINDA TEKRAR ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 15:31:05
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 15:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?