7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Emniyetten huzur toplantısı

KIRŞEHİR EMNİYETİNDEN HUZUR TOPLANTISI

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün "Toplum Destekli Güvenlik " projesi kapsamında, Kırşehir Galericiler Sitesinde Huzur Toplantısı düzenlendi.

Galericiler Sitesine gelen Osman Öztürk, huzur ve güvenliği sağlarken, muhataplarla birebire görüşmenin ve birlikte hareket etmenin önemi ne değinerek, "İşimiz suçları yakalamaktır. Fakat daha da önemlisi suç işlenmeden önleyebilmektir. Kırşehir halkı ile yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar alıyoruz. Bunu sebebi de sürekli birlikte hareket etmektir" dedi.

Kırşehir'deki olayların ortalamasından da bahseden Öztürk, "Kırşehir'de ortalama bize intikal eden olay sayısı 3 bin civarındadır. Geçen yıla oranla bu sayıda yüzde 10'luk bir azalma var. Bu suçlarda mala zarar verme adını verdiğimiz suçlarda da yüzde 33'lük bir azalma var" şeklinde konuştu. Bu gelişmelerin sevindirici olduğunu ve Türkiye genelinde bu tür olayların aydınlatma oranlarının da yüzde 40 civarında seyir ettiği söyleyen Öztürk, " Biz Kırşehir'de yüzde 70 aydınlatma oranı ile çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güvensiz ortamın ekonomiye de zara verdiğini vurgulayan Öztürk, "Suç olaylarını azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu uğraşı verirken de halkımızdan destek bekliyoruz. Projeler konusunda halkımıza yaklaşmak ve suç işlemeden konuya hakim olmak istiyoruz" dedi.

Ticaret konusunda da yapılan yanlışlardan söz eden Öztürk, "esnafların ve vatandaşların iyi niyetinden ve dalgınlığından istifade eden profesyonel dolandırıcılara karşı tedbirli olmanızı istiyorum. Şüphelendiğiniz bir konuda ilk olarak bize haber verin kimse üzülmesin" dedi.

Galerici esnafların sıkıntılarını dinleyen Öztürk, esnaflara yol düzenlemesi ve sabit görevli sözü verdi. Toplantının sona ermesinin ardından Emniyet Müdürü Galericiler sitesinden ayrıldı.

KIRŞEHİR EMNİYETİNDEN HUZUR TOPLANTISI
KIRŞEHİR EMNİYETİNDEN HUZUR TOPLANTISI
KIRŞEHİR EMNİYETİNDEN HUZUR TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 18:02:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?