7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Emniyetten sokakta eğitim

EMNİYETTEN SOKAKTA TRAFİK OKULU PROJESİ

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından, "Sokakta Trafik Okulu" projesi kapsamında 'stop' eğitimi veriliyor.

Sokakta Trafik Okulu Projesi kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kırşehir'de trafik kültürü ve bilincinin arttırılması, yol kullanıcılarına emniyet kemeri kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla, simülasyon aracı ile eğitimler gerçekleştiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitiminde kullanılan emniyet kemeri simülasyon aracı, 11-12-13 Haziran 2010 tarihlerinde eğitim amaçlı Cacabey meydanında bulunacak. Cacabey Meydanı üzerinde emniyetli simülasyon aracı ile yapılacak olan gösterilerde, emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcuların kaza sonrasında başına geleceklerini birebir görmeleri ve emniyetli bir şeklide yaşamaları sağlanıyor.

Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü olarak bu bilinçle denetim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetlerine ağırlık verilerek yapılan çalışmalarla, ülkede ortalama her bin kişiden 18 kişiye trafik eğitimi verildiğini fakat bu sayının Kırşehir'de her bin kişiden 86 olduğu bilgisini verdi.

Öztürk, Eğitimde yakalanan bu oran ile 2009 yılı içerisinde tüm iller arasında Kırşehir'in 2'nci sırada yer aldığını da belirterek, "Önümüzdeki dönemde bu faaliyetleri daha da arttırarak daha fazla kitleye ulaşmak hedefliyoruz" dedi.

Uygulama 3 günlük bir süreçte devam ederken, çocukların eğitime olan ilgisi gözlerden kaçmadı.

EMNİYETTEN SOKAKTA TRAFİK OKULU PROJESİ
EMNİYETTEN SOKAKTA TRAFİK OKULU PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 14:26:02
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 15:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?