7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Enerji Bakanı Yıldız Kırşehir'de

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ KIRŞEHİR'DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandum çalışmaları ve sektörel çalışmalar kapsamında geldiği Kırşehir'in Akpınar İlçesinde, muhalefete yüklenerek, "Halkçılık kasket ile olmuyor hizmet ile oluyor. Ve biz olduğumuz sürece böyle bir af çıkarılamaz" dedi.

İlk olarak referandum çalışmaları kapsamında Ankara'dan Akpınar ilçesine gelen Bakan Yıldız'a, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Mikail Arslan AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile çok sayıda partili eşlik etti.

Çarşı ortasında kurulan masada vatandaşlara referandum sürecini anlatan Bakan Yıldız, ülke olarak karar verdikleri ve gittikleri hedefin doğru olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Faizler ilk zamanlarda 1'e 11 iken şimdi, 1'e 3,5'ta. Amacımız en fazla 1'e 1 ödemek. Asıl amacımız hiç faiz ödemeden bunları Türkiye'nin kalkınmasına kullanmaktır. Türkiye 8 yıl önce ilk 26 ekonomi arasında iken, şimdi ilk 17'nin içinde. Hedefimiz ilk on ekonomi arasına girmek. Dünya büyüyor, bizim dünyadan daha hızlı büyümemiz lazım ki bu hedeflerimize ulaşalım."

"Eski elbise ile yeni hareketlere giremezsin" diyen Yıldız, Türkiye'nin artık kabına sığmadığını söyledi. Referanduma iki hafta kala hala neden hayır dediklerini muhalefetin açıklamadığını anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Bu sadece AK Parti'nin projesi değil ve bir parti omuzlarında gidecek bir yükte değildir. Topyekun en küçük mülki amirler muhtarlardan tutunda her kademedeki vatandaşın kayıtsız kalamayacağı bir konudur."

Daha sonra genel af'la alakalı yeni bir tartışmanın başlatıldığını söyleyen Bakan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşlar, bu ülkenin bölünmesi ile alakalı, bu ülkenin toprak yapısının parçalanması ile alakalı gayret gösterenlere; biz olduğumuz sürece böyle bir af çıkarılamaz."

Bakan Yıldız, daha sonra 12 Eylül 2010 günü halk oylamasında evet kullanılmasını isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "hangi partiden olursanız olun. Ben biliyorum bu CHP'nin tabanında da bu sağ duyuyu gösterenler var. Yalnız kasket giymekle halkçılık olmuyor. Eğer kasket giymekle halkçılık olsaydı. Biz burada dağıtır hep birlikte giyerdik. Bu iş bu kadar ucuz değil. Halkçılık vatandaşa hizmet götürmekle oluyor. Yandan konuşarak olmuyor. Vatandaşın kandırılması noktasında uyarırız."

Çarşı meydanında toplanan çok sayıdaki vatandaş ile buluşan Bakan Yıldız, vatandaşın Ramazan aylarını ve gelecek olan Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diledi. Yürüyerek Cuma namazına geçen Bakan Yıldız, yolda vatandaşların sorunları ile bir bir ilgilendi. Cuma namazı sonrasında Kırşehir'e gelen ve ilk olarak Vali Erden'i makamında ziyaret eden Yıldız, hatıra defterini imzaladıktan sonra geliş sebeplerini açıkladı ve Vali Erden'e tabii kaynaklar hakkında hazırlanan bir kitabı hediye etti.

Bakan Yıldız, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek belediye ve sonrasında da AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti. Daha sonra yerel Ahi TV'de programa katılan Yıldız, daha sonra Kırşehir'den ayrıldı.

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ KIRŞEHİR'DE
ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 17:18:00
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 17:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?