8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Engelliler Haftası başladı

KIRŞEHİR'DE ENGELLİLER HAFTASI BAŞLADI

Kırşehir'de Engelliler Haftası nedeniyle Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı başkanlığındaki öğretmenler ve bir grup engelli Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret etti.

Her yıl 10-16 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası Kırşehir'de başladı. Ziyarette konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Engellilerin sorunlarının çözümü ve kanunların tanıdığı haklardan faydalanmaları için çalışmakta olduklarını belirterek, "Yaptığımız bu çalışmalara Vali Erden'in verdiği desteğe teşekkür etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz" dedi.

Vali Erden'de, nüfus içerisinde önemli bir oranı oluşturan engellilerin sorunlarına dikkatleri çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmekte olduğunu hatırlatarak, "Devletimiz engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmek için kanuni düzenlemeler ve önemli çalışmalar yapıyor. Engellilerin eğitimi, günlük yaşamlarını idame ettirecek düzenlemelerin sağlanması için devletimizin yanı sıra herkese önemli görevler düşüyor. Çünkü sorun toplumsal bir sorundur ve çözümü de toplumsal katılım ile sağlanabilir. Toplumumuzun her kesiminden engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaret, Vali Erden'in engellilerle yaptığı sohbetin ardından, öğrencilerin kendi yaptıkları tabloyu hediye etmesi ile sona erdi. Etkinliklere hafta içinde yapılacak faaliyetlerle devam edilecek. Yarın sabah Belediye önünden başlayıp Ankara caddesi üzerinde yapılacak olan "Büyük Engelsiz Yürüyüş" ve engelli vatandaşların hazırladığı el işi ve resim sergisinin açılışı yapılacak.

KIRŞEHİR'DE ENGELLİLER HAFTASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:28:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?