7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Engellilerden örnek bağış

ENGELLİLERDEN TÜRK KIZILAYI'NA ÖRNEK BAĞIŞ

Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği tarafından toplumu bilinçlendirmek ve engellilerin faydalı bireyler olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlediği kan bağışı kampanyasına katılım yüksek oldu.

Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği üyeleri Kırşehir Kızılay Şubesi kan merkezine gelerek kan bağışında bulundu. Kırşehir Kan Toplama Merkezinde buluşan engelliler genel bir sağlık kontrolünden geçtikten sonra kan verdi. Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, "Burada önemli olan kan ihtiyacı olanlara yardımcı olmaktır. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Kan bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmek ve engellilerin topluma faydalı birer birey olduklarını vurgulamak istiyoruz. Ayrıca bu etkinliğe birleşik sakatlar federasyonu başkanı Kenan Özüdoğru, Kırşehir Kızılay Şube Müdürü Adnan Naci Uygur 'da katıldı. Kan bağışı kampanyasında sağlık durumlarından dolayı kan veremeseler de yoğun ilginin memnuniyet verici" dedi.

Dernek Başkanı Servet Avkapan vücudun yeni kan üretmeye başlamasının tansiyon, kalp, damar ve romatizma ağrılara iyi geldiğini belirterek, değişik sivil toplum kuruluşlarını da kan bağışında bulunmaya davet etti.

ENGELLİLERDEN TÜRK KIZILAYI'NA ÖRNEK BAĞIŞ
ENGELLİLERDEN TÜRK KIZILAYI'NA ÖRNEK BAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 17:15:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 15:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?