2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Engellilerin el işi sergisi

Kırşehir'de engelli çocuklar tarafından hazırlanan el işlemeli eserler, düzenlenen sergide davetlilere tanıtıldı.


Seven Eller Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı el sanatları sergisi, Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda açıldı. Açılış törenine Belediye Başkanı Halim Çakır, Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Deniz Gök, Seven Eller Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hakkı Nalçakan ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış öncesi konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır, belediye olarak engelli vatandaşların yanında olduklarını belirterek, "Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın isteklerini emir görüyor ve ona göre isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.


Törende konuşan Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Deniz Gök, "Bizim insanımız, bizim kardeşlerimiz engelli olabilir. Ama, onlara destek vermeliyiz. Engelli arkadaşlarımızın yaptığı ürünleri bu sergide görüyoruz. El emeği göz nuruyla yapılan bu ürünler onların hayata ne kadarda bağlı ve ne kadar sağlam bir şekilde tutunduklarının bir göstergesidir" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşirken, sergide teşhir olan yaklaşık 100 ayrı ürünü inceleyen Belediye Başkanı Halim Çakır, beğendiği bir vazoya satın aldı. Sergide, engelli öğrencilerin yanı sıra Seven Eller Rehabilitasyon Merkezi Öğretmeni Şeyma İnanç ile Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Meryem Özbey'in yaptığı heykellerde davetlilere tanıtılırken, serginin 2 gün açık kalacağı kaydedildi.


Sergi ile ilgili bilgiler veren Seven Eller Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hakkı Nalçakan, sergiden elde edilen gelirlerin engelli öğrencilere verileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 16:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?