8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Engellilerin önündeki engeller kalkıyor

ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak ve Kırşehir'de engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalarını yürüten Kırşehir Belediyesi, kaldırım düzenlemelerinde uyguladığı projeyle de takdir topluyor.

Yeni kaldırım ve yol düzenlemelerini engelli vatandaşların kullanımına uygun bir hale getiren Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mevcut kaldırımlar ve yaya geçitleri için bir proje uygulayarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde ve geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Engelliler Derneği'nde verdiği sözler doğrultusunda, Fen İşleri Müdürlüğünce kent merkezindeki cadde, meydan ve bulvarlarda, yaya geçişlerinde ve ana caddeleri kesen sokak başlarında mevcut rampalar sökülerek yerine standartlara uygun özürlü rampaları yapılıyor. Özürlü rampalarında uzun ömürlü ve aşınmaya karşı dirençli andezit taşlar kullanılırken, bu bölgelere trafik işaretlemeleri de yapılıyor.

Engelli vatandaşların mutluluğu için, önce onları evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Dünya Özürlüler Günü'nde engelli vatandaşlarımıza bir söz verdik. Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde, dernek başkanlarımızın yönlendirmeleri doğrultusunda şehri engellilerin yaşayabileceği bir konuma getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda kaldırımları da engellilerin kullanımına uygun bir şekilde düzenliyoruz" dedi.

Şehrin ana arterlerindeki kaldırımlarda engelli rampaları yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına devam edeceği ve engellilerin şehrin her tarafına rahatlıkla ulaşımını sağlamak de düzenlemeleri sürdüreceği belirtildi.

ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR
ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 18:13:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 19:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?