7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Erkekliğe ilk adımı attılar

140 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI

Kırşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Sünnet Şöleninde, 140 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

Saat: 11.00'da Azerbaycan Yürüyüş Parkı'nda gerçekleştirilen Sünnet Şölenine, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, daire müdürleri, çok sayıda vatandaş ile küçük çocukların aileleri katıldı.

Kırşehir Belediyesine ait Mehter Takımı ile birlikte belediye önünden, Azerbaycan parkına kadar vatandaşlarla birlikte yürüyen protokol üyeleri mehter marşları ile vatandaşı coşturdu. Erkekliğe ilk adımı atacak olan çocukların heyecanla karışık korkuları gözden kaçmazken, operasyonların başlaması ile ağlamaya başladı. Azerbaycan yürüyüş parkında kurulan platformda uzun bir konser veren mehter takımı şölene gelen vatandaşlara hoş vakit geçirdi.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sünnet şölenini geleneksel hale getirdiklerini belirtti ve "Bu yılki sünnet şöleninde 140 çocuk sünnet edilerek erkekliğe ilk adımları atacak" dedi.

Bahçeci, mübarek üç aylar olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarında belediye imkanlarını kullanarak ellerinden geldiğince vatandaşa yardım yaptıklarını söyledi. Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve kanalizasyon yapmak olmadığı hatırlatan Bahçeci, "Biz belediye olarak sadece yol, kaldırım ve kanalizasyon yapmanın yanında, sosyal belediyecilik anlayışı ile bu tür faaliyetlere ve vatandaşın ihtiyacı olan her organizasyona önem veriyoruz. Belediye olarak mali disiplini sağlamamızın ardından hizmetler hız kazandı. Burada belirtmem gerekli ki artık borçlan bir belediye değil, borç ödeyen bir belediye olduk" şeklinde konuştu.

Bahçeci, Belediyenin geçmiş dönemine ait 194 icra dosyasını kapattıklarını ve ödemelerle birlikte vatandaşa verilemeyen tapuların hak sahiplerine verildiğini kaydetti.

Seçim döneminde verdiği sözlerin içinde yer alan projeler hakkında da bilgiler veren Bahçeci, "Projelerin hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Şu ana kadar 20 milyon TL'ye yakın borç ödedik. Ödediğimiz paralar kendi öz bütçemizden ve borç alınmadan ödendi. Projelerimizin bu bağlamda kısa süreler içinde hayata geçecek" ifadelerini kullandı.

Bağbaşı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm içinde müjde veren Bahçeci, Protokolün imzalandığını ve artık vatandaşa anlatma sürecinin başladığı söyledi. Şölene gelen protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür eden Bahçeci, "Erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımızın sağlık durumları inşallah yakın zamanda düzelerek, sağlıklarına kavuşurlar, hepsine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şölen'de daha sonra operasyon çadırına giren protokol üyeleri tarafından çocuklara hediyeler verildi. Sünnet öncesi parka kurulan havalı lunaparkta stres atan çocuklar sıra ile çağırılarak sünnet edildi. Ekmek Arası Tavuk Döner ikram edilen şölen akşama kadar devam edecek.

140 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 14:35:03
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 16:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?