7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Ertaş ailesi yasta!

İzmir’de hayatını kaybeden halk ozanı Neşet Ertaş’ın ailesi bugün mezarına giderek dua okudu.

Kırşehir’de babası Muharrem Ertaş’ın ayakları ucuna defnedilen halk ozanı Neşet Ertaş'ın ağabeyi Necati Ertaş, eski eşi Leyla Ertaş, kızı Döne Ertaş, oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertaş ile birlikte abdal geleneğini Kırşehir’de sürdüren akrabaları, sabah erken saatlerde mezarın başına giderek Kur’an okudu.

Ertaş’ın arkadaşı Türk halk müziği sanatçısı Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş’ı kelimelerle anlatmanın çok zor olduğunu söyleyerek, ”Neşet Ertaş için konuşmak çok zor. Onun dostluğunu kazanmak çok zor. Kendimi bahtiyar hissediyorum. Konuştuklarımız bana emanet ettikleridir. Şunu söylerdi: 'İnsanlar bu dünyaya bir vazife için gelirler. Vazifesini yaparlar ve giderler.’ Neşet Ertaş bu dünyaya gelenlerden Ahi Evran Camii'ni dolduran yüz binlerin şehadeti ile son yolculuğuna gitti. O insanların kardeşliğini, barışı, sevgiyi hayatının merkezine alan birisiydi” dedi.

Neşet Ertaş’ın amcasının oğlu Birol Ertaş ise, "Onun bizlere bıraktığı en büyük miras eserleridir. Onun eserlerini yeni nesil inanıyorum ki layığı ile öğrenecek" dedi.

"Neşet Ertaş için dünyaların yükünü alsak azdır" diyen akrabası saz ustası Aydın Çekiç de, "O bir türkü baba idi. O bir türkü fabrikası idi. Onu kelimelerle anlatmak çok zor. Başbakanımıza, Valimize, milletvekillerimize, bakanlarımıza, Kırşehir’den ve farklı illerden gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öte yandan usta Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’ın babasının cenaze törenine katılanlara yapacağı basın açıklaması ile teşekkür edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2012 Perşembe 17:53:50
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 19:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?