7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Eski hastane, meslek lisesi olsun

ESKİ DOĞUM HASTANESİ, MESLEK LİSESİ OLSUN

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Eski Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin binasının kendilerine verilmesi durumunda Kırşehir'e ikinci Endüstri Meslek Lisesini kazandıracaklarını söyledi.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, Kırşehir'de ikinci Endüstri Meslek Lisesini açmak için yoğun şekilde çalıştıklarını kaydederek, lisenin açılabilmesi için bina ve yer sıkıntısının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Ayrıksa, Eski Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinin yeni 300 yataklı hastaneye taşınmasıyla boşalan eski binayı istediklerini vurgulayarak, "Durumu, Defterdarlık ve Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdik. Yazışmalar halen sürüyor. Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi eski binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi durumunda Kırşehir'e ikinci Endüstri Meslek Lisesini açacağız" dedi.

Mesleki eğitimin öneminden de söz ederek projenin detayları hakkında bilgiler veren Ayrıksa, "Binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilmesi durumunda bazı tadilatlar yaparak, en alt katı atölyeler, diğer iki katı sınıf ve en üst katıda yatakhane olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Burada kurulacak olan Endüstri Meslek Lisesinin teknolojik donanımlarla, bilgisayarlı tezgahlarla eğitim verecek. Özellikle Kırşehir'de Mesleki ve Teknik Eğitime önem verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 13:46:00
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 15:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?