2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Esnaf çırak bulamamaktan dertli

Kırşehir'de faaliyet gösteren tamirci esnafı, çırak bulamamaktan dolayı gelecek yıllarda sanatkar kalmayacağını söyledi.

Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren özelikle oto tamirci esnafı, çırak bulamamaktan dolayı kalfa ve usta yetiştiremediklerini söyledi.

Çırak bulunamadığı için tamirciliğin gelecek yıllarda tarihe karışacağını söyleyen oto tamir servisi yetkilisi Erol Gök, "Kırşehir'de hem Endüstri Meslek Lisesi hem de Çıraklık Eğitim Merkezi olmasına rağmen yanımızda çalıştıracak ve meslek öğretecek çırak bulamıyoruz. Bu nedenle de her işe kendimize koşuyor ve bazen sıkıntı çekiyoruz. Böyle giderse gelecek yıllarda vatandaşlarımızın araçlarını tamir edecek kalfa ve usta bulunamayacak" dedi.

Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle işlerinin de geçen yıllara oranla düştüğünü söyleyen Gök, vatandaşların daha önce araçlarına bakım yaptırdığını ancak, şimdilerde sadece araç bozulduğunda tamirciye gelindiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal IP: 78.160.4.xxx Tarih : 10.07.2008 19:42:50

erol agbi sana teessüf ederim ya yimedik yidirdik giymedik giydirdik denizimi yanına çırak verdik daha ne istersin allan aslanı cocuk ya deniz kendine iyi bak meslene vede ustana saygı göster ramazan dayına selam şiiiiiiii