4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Esnaf iftar yemeğinde buluştu

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı'nca (KESOB), esnaf ve sanatkara iftar yemeği verildi.
Terme Otel'de düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emrullah Çuhadar, Ağır Ceza Reisi İsmail Ademoğlu, Baro Başkanı Erdal Gürsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, AK Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, MHP İl Başkanı Arif Kılıç ile oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı. 

Yemek sonrası konuşan KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, "Tüm esnafımıza ve protokol üyelerimize ahi iftar soframıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Yardımlaşmayı ve kaynaşmayı sağlayan bu ayda bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Yüce İslam dini bütün dinler ve milletler arasında barış ve dostluğu sağlayan bir felsefedir. Ne mutlu ki böyle bir dine mensubuz. Ancak, son günlerde dünya barışını tehdit eden ve insanlığı açlığa ve sefalete götüren savaşları ve müslümanlara yapılanları nefretle kınıyoruz. Ramazan ayı hürmetine bu savaşların bitmesini ve barışın hakim olmasını arzu ediyoruz" dedi. 

Ahi esnafı olarak Ahilik Haftası'na katılımın yüksek olmasını beklediklerini vurgulayan Başkan Öztürk, "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı olarak gönlümüzü ve soframızı herkese açmış bulunuyoruz. Ahilikten gelen prensiplerimizle her kesimi kucaklıyoruz. Ahi esnafı eli, gönlü ve yüreği açık olandır. Toplumla barışık olandır. Kin beslemeyen ve azla geçinendir. Bu prensipleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önümüzdeki haftalarda kutlayacağımız Ahilik Kutlamaları ve Esnaf Bayramı'na tüm esnaflarımızın aktif olarak katılmalarını istiyor, bizleri yalnız bırakmamalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 12:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?