2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Esnafa gurbetçi dopingi

Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin memleketleri Kırşehir'e gelmeleri ile esnafın yüzü güldü.

Yurtdışında yaşayan yaklaşık 50 bin gurbetçi ailenin, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında izinlerini Kırşehir'de geçirmeleri ve alışverişlerini Kırşehir esnafından yapmaları, ekonomik sıkıntı çeken esnafın yüzünü güldürdü.

Özellikle konfeksiyon, lokanta ve mağazalara akın eden gurbetçi ailelerin Milli Takım’ın formalarına ilgi göstermesi ise dikkat çekti.

Gurbetçilerin gelmesiyle esnafın rahat bir nefes alabildiğini kaydeden Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (KESOB) Bahamettin Öztürk, "Yurtdışında yaşayan yaklaşık 50 bin gurbetçimizin Kırşehir'e gelmesi ile esnafımızın yüzü güldü. Gurbetçilerimiz alışverişlerini Kırşehir'de yapıyor ve bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Esnaflar ve Kırşehirliler adına son derece mutlu olduk. Esnaflarımızın da gurbetçilerimize güler yüz göstermesini ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlara satmalarını istiyoruz " dedi.

Gurbetçilerin yaptığı alışverişler nedeniyle, Kırşehir ekonomisinin canlandığını kaydeden Başkan Öztürk, gurbetçi ailelerin tekrar Avrupa'ya dönüşlerinde çok dikkatli olmalarını söyleyerek, kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir dönüş seyahati diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?