2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Esnafa sıfır faizli kredi verilecek

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından esnafa yönelik sıfır faizli kredi verileceği bildirildi.

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile yapılan görüşmede, imalatçı esnaf ve sanatkara 25 YTL'ye kadar faizsiz kredi verileceği kaydedildi. Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ilk kez KOSGEB aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkara, sıfır faizli ve 18 ay vadeli 25 bin YTL'ye kadar kredi kullandırma kararı aldı.

Esnaf ve sanatkara sağlanacak kredi hacminin toplamı 125 milyon YTL'ye ulaşacak. Esnaf ve sanatkar kredisi destek programına göre sıfır faizli kredi kullanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkarlar, 20 Ağustos 2008 Çarşamba gününden itibaren Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası olmak üzere 5 özel ve 3 kamu bankasına başvurabilecekler. Başvurular doğrudan bankalara yapılacak. KOSGEB yapılan başvuruları imalatçı kriterlerine göre değerlendirecektir. Teminat sorunu yaşayabilecek olan imalatçı, esnaf ve sanatkar kredi garanti fonuna başvurabilecekler"

125 milyon YTL'lik kaynağın, yüzde 25'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine, yüzde 25'inin diğer kalkınmada öncelikli yörelerde ve yüzde 50'sinin de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkara kullandırılacağını kaydeden milletvekilleri, "Esnaflarımızın kullanacağı sıfır faizli kredi, ilk 6 ayı ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeyle verilecektir. Kredi faiz desteğiyle, esnaf ve sanatkara toplam 125 milyon YTL kaynak kullandırılacak" dedi.

Kırşehirli esnafların bu tür KOSGEB destekleme projelerinden mutlaka faydalanmaları gerektiğini de kaydeden vekiller, kaynak sayesinde Kırşehir'de yatırımın ve istihdamın artacağına inandıklarını sözlerine eklediler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 14:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?