4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Esnafı ahilik kutlamalarına davet etti

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI HAZIRLIĞI

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve beraberindekiler, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamalarının başlamasına az bir zaman kala esnafı dolaşarak, kutlamalara katılmaya davet etti.

Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası kutlamaları öncesi, Ahi esnafı kıyafeti giyen Başkan Bahçeci ve beraberindeki sivil toplum örgütleri temsilcileri Tarihi Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek, kutlamalara davet etti.

Ziyaret esnasında esnafa ve vatandaşlara Türk bayrağı da hediye eden Başkan Yaşar Bahçeci, bu yılki kutlamalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını hatırlatarak, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı'na tüm halkın sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Ahilik Haftası kutlamalarına davet amacı ile belediye olarak hem esnafımızı ziyaret ediyor, hem de bayrağımızı dağıtıyoruz. Bunun yanı sıra Esnaf Odaları Başkanlığı'nın yaptırdığı elbiseleri de dağıttık. Ahiliğe hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Özellikle esnaflarımızın Ahiliğe hep birlikte sahip çıkmaları lazım ki, Ahilik kutlamaları ne kadar canlı geçerse her yıl daha güzel, daha iyi kutlama şansımız olur. Ahilik kültürünü Kırşehir'den tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurma şansımız var. İnşallah çok önemli bir değerimiz olan Ahiliğe belediyemiz olsun esnaf odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve özellikle de esnaflarımızın sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bunun sadece bir protokol bayramı olmaktan çıkmasını istiyoruz. Elimizin daha güçlü olması ve Ahiliğe daha sağlam sahip çıkabilmemiz için tüm Kırşehirlilerin özellikle bu bir hafta boyunca yapılacak etkinliklere, 17 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan korteje ve Sayın Başbakanımızın katılacağı Ahi Meydanı'ndaki törenlere katılımlarını bekliyoruz. Başka illere Kırşehir'in Ahiliğin merkezi olduğunu ve herkesten daha çok sahip çıktığımızı gösterelim istiyoruz. Bütün halkımızı Ahilik kutlamalarına davet ediyor ve iştirak etmelerini bekliyoruz'' dedi.

KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI HAZIRLIĞI
KIRŞEHİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:43:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?