8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Et satış noktaları denetleniyor

ET SATIŞ NOKTALARI DENETLENİYOR

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, et satışı yapılan noktalarda kaçak et satışı ve halk sağlığını tehdit eden zararlı kesimlerin önlenmesi için denetim yaptı.

Kırşehir'e kaçak et girişinin önlenmesi ve et satışı yapılan yerlerin halk sağlığına uygun düzenlenip düzenlenmediğinin kontrolü için Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Kontrol ekibi ortak bir çalışma yaparak, şehirde bulunan kasapları denetledi.

Yapılan denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, et satışı yapılan yerlerin rutin kontrollerinin yapıldığını, halk sağlığını tehdit edecek şartlarda satış yapılan yerlere işlem yapılacağını söyledi.

Başkan Bahçeci; "Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu gereğince, kombina, mezbaha ve hayvan kesimi yerlerinden başka yerlerde, ticari amaçla hayvan kesmek yasaktır. Bu şekilde kesilmiş hayvanlara ait, etleri satanlar idari para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca etlere kaçak et muamelesi yapılarak, belediye zabıta birimlerimizce el konularak, imha edilir" dedi.

Bakanlıktan izin alınmış ruhsatlı mezbahalarda kesilen etlerin, sağlık kontrolünden geçirildiğini kaydeden Bahçeci, "Bu etler, insan tüketimine uygun olduğunu belirten sağlık damgasını taşımalıdır. Bu hükümler doğrultusunda, damgası olmayan etler ile etiketi ve üretim izin numarası olmayan sucukların kasaplarda satılması yasaktır. Kasaplar ile et satışı yapan marketler denetlenmiş, kasapların birinde yaklaşık 5 kilogram etin, yapılan muayenesinde bozulmuş olduğu anlaşılmış olup, yukarıda belirttiğim Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince imhasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeci, denetimler sırasında esnafın göstermiş olduğu duyarlı davranışlardan dolayı teşekkür ederek, halk sağlığı için denetimlerin süreceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 14:34:00
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 14:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?