2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Etin yerini mantar aldı

Kırşehir'de, yıllık 350 ton mantar tüketimi yapılırken, vatandaşların et yerine mantara yöneldiği belirtildi.

Türk-Tur Mantar Fabrikası'nın kapanmasıyla birlikte burada çalışan işçilerin, mantar üretimine ara vermeyip kendi evlerinde ve arazilerinde mantar üretimine devam ettikleri öğrenildi.

Halk arasında 'Kültür Mantarı' olarak bilinen mantar üretiminin her yıl daha da geliştiğini ve tüketiminde de artış olduğunu söyleyen üretici Yusuf Bostancı, Kırşehir'de 7-8 ailenin mantar üretimi yaptığını ve bir sezonda toplam 350 ton mantar tüketildiğini söyledi.

Bostancı, "Kırşehir'de son yıllarda mantar üretimi büyük artış gösterdi. 7-8 aile evinde yada kiraladığı arazide mantar üretimi gerçekleştiriyor. Üretilen mantar kalite ve sağlık açısından son derece güzel. Evlerde et yerine mantar tüketimi oldukça fazlalaştı. Gün içerisinde il genelinde toplam 1 ton mantar satışı gerçekleşebiliyor. Mantarın kilosu 4-5 YTL arasında satılıyor. Üretilen mantarlar hem marketlerde hem de pazar yerlerinde satılabiliyor" dedi.

Mantarları marketler aracılığı ile vatandaşa ulaştırmak için paketleme sistemine geçtiklerini söyleyen Bostancı, "Mantarların daha temiz ve hijyenik ortamda hazırlanıp vatandaşa sunulması için her türlü alt yapıyı hazırladık. Mantar üretimi bu yıl son derece güzel ve bereketli. Uzun süre kesimi yapılmayan mantarların ağırlığı 1 kiloya kadar çıkabilirken, büyüklüğü de 50 santimetreye kadar çıkabiliyor" dedi.

Mantar üretiminin artması ile istihdamında sağlandığını söyleyen Bostancı, mantar üretiminin teşvik edilmesi ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 12:34:24
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 12:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?