2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

'Evran' tiyatrosuna büyük ilgi

Ahiliğin merkezi Kırşehir'de, 21. Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları, tiyatro ve belgesel gösterileri ile devam ediyor.

Kutlamalar çerçevesinde Ahi Evran Üniversitesi'ne bağlı Ahilik Araştırma Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından, Kültür Merkezi Salonu'nda 'Evran' adlı tiyatro gösterimi sunuldu.

'Evran' oyununu izleyenler arasında Vali M. Lütfullah Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nuri Bahçeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ile daire müdürleri, oda başkanları ve öğrenciler yer aldı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren ve Ahi Evran'ın hayatından kesitler sunan tiyatro gösterisi, izleyenler tarafından ayakta alkışlanırken, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salman tarafından Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Fatih Köksal ve tiyatro ekibinde yer alan öğrenciler tebrik edildi.

Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Köksal, Ahi Evran-ı Veli'nin ve Ahilik kültürünün üniversite öğrencilerine anlatılmasını önemsediklerini belirterek, "Araştırma merkezimizde üniversite öğrencilerimizin gayretlerini ve ilgilerini gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Ahiliğin, üniversite öğrencilerimize doğru kanaldan ve doğru bir şekilde anlatılmasını önemsiyor ve bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?