2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Ezanı güzel okuma yarışması yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kırşehir'de düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma' yarışmasında Kayseri Melikgazi ilçesinde sözleşmeli imam hatip Abdullah Burul birinci oldu.

Cacabey Camii’nde düzenlenen yarışmaya Kırşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Yozgat, Konya, Nevşehir, Sivas illerinde dereceye girenler katıldı.

Yarışmaya jüri üyesi olarak Kırşehir Müftüsü Nimetullah Arvas, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Hakkı Tekin, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Yüksel Demirkoparan, Ahmet Şamil Ok ve Kırşehir İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Koyuncu katıldı.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği ve 8 ilden yarışmacıların katıldığı yarışmada değerlendirme yapan jüri üyeleri Kayseri Melikgazi ilçesinde sözleşmeli imam hatip Abdullah Burul'u birinci, Nevşehir Kozaklı'dan imam hatip Mustafa Baş'ı ikinci, Yozgat Sarıkaya'dan Müezzin-Kayyım Cemil Yozgat'ı ise üçüncü seçtiler. Daha sonra dereceye giren yarışmacılar başta olmak üzere tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas yarışmacılara, jüri üyelerine ve yarışmayı ilgi ile takip eden vatandaşlara teşekkür etti. Müftü Arvas, hayır işlerinde yarışılmasının Kuran'ı Kerim'de Allah'ın bir emri olduğunu belirterek, bütün yarışmacıların aslında birinci olduğunu ancak, içlerinden birisinin de birinci seçilmesi gerektiğini söyledi.

Yarışma, ezanın ilk ortaya çıkışından günümüze kadar ki tarihsel süreçten de bahseden Müftü Arvas'ın, ezanın ve ezan duasının anlamı ile İslam dininde ezanın yeri ve önemi hakkında bilgiler vermesi ile son buldu.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?