3
Mayıs
2024
Cuma
KIRŞEHİR

Fark etmeden hepatit bulaştırıyoruz!

Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, viral hepatitlerin Türkiye'de en yaygın görülen hastalıkların başında geldiğini söyleyerek, “Hepatit B virüsünü farkına varmadan başkalarına bulaştırıyoruz” dedi.

Viral Hepatitle Savaşım Derneği ve Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından hepatit konulu 'Toplumu Bilinçlendirme' semineri düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan seminere Kırşehir Vali Vekili Mustafa Harputlu, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, 'Huzur ve güven sağlıklı polislerle sağlanır' isimli projeyi bugün faaliyete geçirdikleri söyledi. Öztürk, projeyi birlikte gerçekleştirdikleri Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık'a da teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, viral hepatitlerin toplumdaki yaygınlık ve önemini belirleyecek olan tanı, savaşım ve korunma yöntemleri ile bu alandaki çeşitli inceleme ve araştırmaları yapmak, desteklemek, teşvik etmek ve elde edilen bilgilerden ilgili sağlık kuruluşlarını yararlandırmak ve gerektiğinde onlarla işbirliği yapmak amacıyla derneklerinin kurulduğunu söyledi. Türkiye'de 4 milyonun üzerinde gizli hepatit taşıyıcısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. İsmail Balık, 'Onlardan biri, belki de sensin! Haydi gelin! Bilgilenin, Korunun, Test Yaptırın, Aşılanın' sloganı ile yola çıktıklarını kaydetti. Prof. Dr. İsmail Balık, "Viral hepatitler ülkemizde en yaygın görülen hastalıkların başında gelmektedir. Çok kolaylıkla bulaşabiliyor ve bilmeden bu virüsü vücudumuzda taşıyoruz. Yine farkına varmadan başkalarına temas ederek bulaştırabiliyoruz. Bu durum sadece bizim çabalarımızla ortadan kalkmaz. Gelişmiş ülkelerde, sivil toplum örgütlerinin gayretleriyle bulaşıcı hastalıklarda gerileme görülmüştür. Biz dernek olarak her yere gitmeye çalışıyoruz. Ama etkisi bir yere kadar, başka kurumlarında desteği alınması lazım ve bize desteklerini esirgemeyen Emniyet Müdürümüz Osman Öztürk'e teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hepatit B virüsü nedir? Nasıl korunulur? Konularıyla ilgili Viral Hepatitle Savaşım Derneği Kayseri Bölge Temsilcisi Doç. Dr. Orhan Yıldız, katılımcılara bilgiler verdi. Toplantı sonrasında Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) aracını ziyaret eden protokole ve vatandaşlara, Prof. Dr. İsmail Balık çeşitli bilgiler verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 21:25:21
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 21:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?