2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Festivalde Oğuz Yılmaz rüzgarı

Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesinde düzenlenen 'Bulamaçlı Kaplıcası Festivali ve Pilav Şöleni', binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Çiçekdağı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bulamaçlı Kaplıcası Festivali ve Pilav Şöleni'nin 4.sü çarşı meydanında gerçekleşti. Şölene Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kaman Kaymakamı Kemal Ütasoy, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Çiçekdağı Belediye Başkanı Cahit İşler ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Şölende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cahit İşler, Çiçekdağı'nın büyüdüğünü ve büyüdükçe de güzelleştiğini belirterek, "Bilindiği üzere festivaller; insanları ortak bir paydada buluşturan, çoluk-çocuk, genç-yaşlı, zengin-fakir herkesin katıldığı sanki koskoca bir şenliktir. Köylerden, kentlerden, gurbet ellerden gelen ve kimliği o memleketin toprağı kokan, bizim kendi öz kültürümüzü yansıtan ve yapıldığı günü o memleketin bayramı yapan olgusudur. Bizim festivalimiz de böyle bir festivaldir işte. Şöyle geriye dönüp baktığımızda göreceğiz ki, yapılan hizmetler yapılacakların değer biçilmez bir tablosu gibi dimdik ayakta durmaktadır. Her renginde ve her ayrıntısında değer kazanan bir tablonun tamamlanması da lazımdır. Birçok ilçede hatta ilde olmayan Meslek Yüksekokulumuz açıldı ve öğrencilerimiz eğitim görüyor" dedi.

İlçeye doğalgaz hizmetinin de yakın zamanda verileceğini kaydeden Başkan İşler, çalışmalarında kendilerine destek veren Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'a da teşekkür ederek, "İlçemizin hayati projelerinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bu önemli günümüzde bizleri onurlandıran çok değerli Milletvekilimiz Sayın Mikail Arslan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Yoğun katkıları sonucunda dar gelirli, fakir ailelerimizi mutlu eden TOKİ evlerine nihayet kavuştuk" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların temeli atıldı ve yine Çiçekdağı Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklara altın dağıtıldı.

Şölende son olarak Türk Halk Müziği Sanatçısı Oğuz Yılmaz sahne aldı ve seslendirdiği hareketli türkülerle Çiçekdağı halkına doyasıya bir eğlence yaşattı. Şölen sonunda Belediye Başkanı Cahit İşler tarafından Sanatçı Oğuz Yılmaz'a şölene katılımından dolayı çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 15:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?