4
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRŞEHİR

Finans Katılım Bankası'nın yeni şubesi

Türkiye Finans Katılım Bankası Kırşehir Şubesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Türkiye Finans Katılım Bankası'nın açılış törenine Vali M. Lütfullah Bilgin, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Hacı Turan, Belediye Başkanı Halim Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, BOYDAK Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar, yaptığı konuşmada, Kırşehir'de 250 milyon dolarlık mevduatın olduğunu belirterek, "Bu mevduatın Kırşehir için kullanılması için çalışmak gerekiyor. Biz, Kırşehir halkından 5 lira alırsak en az 5 lirayı, 3 lira alırsak en az 3 lirayı Kırşehir'e yatırım olarak döndüreceğiz. Çünkü, burası Ahi Evran'ın şehri ve KOBİ'leri ayağa kaldırmak gerekiyor. Anadolu'da bir tabir var. Yiğit düştüğü yerden kalkar ve bunu Kırşehir'de yapacağız" dedi.
 
BOYDAK Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise, hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayarak, "2007 yılında yeni şubeler açacağız. Türkiye'deki bankaların gelişmesi lazım ve bunu hep birlikte yapacağız" diye konuştu.
 
Milletvekili Mikail Arslan, "1999 yılında IMF kapısında çadır kurup para bekleyen Türkiye, bugün dış yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş ve AK Parti hükümetiyle IMF'ye olan borç 30 milyar Euro'dan 11 milyar Euro'ya düşmüştür. Bugün itibariyle dış yatırımcıların Türkiye'ye yatırım miktarları 9 milyar Euro olmuş ve bu ekonominin düzeldiğine ilişkin en iyi göstergedir" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Vali Bilgin, dünyanın her yerinden yatırımcıların Türkiye'de banka sahibi olmak için seferber olduğunun altını çizerek, "Hiçbir sermaye kar etmeyeceği yere gitmez. Türkiye'nin geleceğini parlak görenler şimdi ülkemize akın ediyor. İlimize açılan bankalar, Kırşehir'in ekonomisinin parlak olduğunu gösteriyor. Bankalarımız ilimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Türkiye Finans Katılım Bankası Kırşehir Şubesi faaliyetine başladı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 14:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?